donderdag 1 februari 2024

Cuby + The Blizzards - Appleknockers Flophouse (1969)

Appleknockers Flophouse is het vijfde studioalbum van de Nederlandse bluesband Cuby + Blizzards. De titeltrack is ook op single uitgekomen en is een van de meest succesvolle nummers van de band.
Goede blues van de heren uit Grollo e.o. Vind de stem van Harry Muskee na een paar liedjes niet te harden, dus ik draai em alleen voor de allerbeste nederlandse blues gitarist ooit: Eelco Gelling!

Herman Brood was hier al de band uit geflikkerd omdat een dopehead niet paste bij zuipschuiten.
Laat dit nou net een album zijn waar ik Muskee goed vind zingen.
Appleknockers Flophouse en de laatste vier songs van deze plaat horen bij mijn C+B favorieten. Mooi werk inderdaad van Gelling, behoort tot zijn beste.

Het album Appleknockers Flophouse is opgenomen in 1969 en bevat meest zelf geschreven nummers en een paar covers van bekende, internationale bluesartiesten. De band speelt niet alleen bluesmuziek maar ook wat steviger rock, zoals Midnight mover. 
De gitarist en pianist spelen regelmatig solo's op dit album. Gelling speelt vooral op de elektrische gitaar, maar zo nu en dan speelt hij ook een akoestische solo. 
Black snake wordt helemaal gespeeld met akoestische gitaar, daarbij speelt Harry Muskee op mondharmonica. Help me is een jazz-achtig nummer, met een bassolo van Herman Deinum.

De groep heeft met veel bezettingswisselingen te kampen gehad. De vaste kern bestond uit Harry (Cuby) Muskee en Eelco Gelling. De andere drie leden ten tijde van dit album hebben eerder gespeeld in de formatie Blues Dimension uit Zwolle.

- Harry Muskee (zang en mondharmonica)
- Eelco Gelling (akoestische en elektrische gitaar)
- Herman Deinum (bas)
- Helmig van der Vegt (piano en orgel)
- Hans la Faille (drums)


Tracklist

A1. Appleknockers Flophouse - 2:30
A2. Unknown Boy - 6:45
A3. Help Me - 5:35

B1. Go Down Sunshine - 7:02
B2. Disappointed Blues - 3:20
B3. Midnight Mover - 2:36
B4. Black Snake - 4:20


Companies, etc.


Credits

Notes
Release: 1969
Recorded at:  G.T.B. studios, the Hague (Holland)
Genre:  Blues Rock
Tijdsduur:  32:16
Label:  Philips Records


Geen opmerkingen:

Een reactie posten