donderdag 26 oktober 2017

Toni Willé - Fantastic Stories (feat. the voice of pussycat) (2012)

Toni Willé, geboren Antonia Johanna Cornelia Kowalczyk (Brunssum, 26 juni 1953), is een Nederlands zangeres. Ze werd bekend als zangeres van Pussycat en ging vanaf 1985 verder als solozangeres.
Kowalczyk werd geboren in de Treebeek, een woonwijk van Brunssum in Limburg. Haar vader overleed een week voor haar geboorte. Haar meisjesnaam Kowalczyk is niet de naam van haar vader, maar van haar stiefvader, een Poolse mijnwerker en latere partner van haar moeder. Hij heeft de vier zusjes echter opgevoed als zijn eigen kinderen (het jongste zusje zong niet in Pussycat). Toen Betty (1951), Marianne (1952) en Toni (1953) tussen de 6 en 8 jaar oud waren, kregen ze van hem elk een gitaartje cadeau. Ongeveer een jaar later vormden ze hun eerste zangtrio, de Drie Zingende Zusjes genaamd.
In de jaren zestig traden ze op als de BG's From Holland, waarbij BG de afkorting is voor Beat Girls, terwijl dat door het publiek ook wel werd opgevat als de Bee Gees van wie ze veel muziek op het repertoire hadden staan. Ander geliefd repertoire kwam van artiesten van Motown. Gitaarles kregen ze aanvankelijk van mijnheer Keuzekamp en vervolgens trad Werner Theunissen aan als gitaarleraar. Theunissen werd later van groot belang voor Pussycat, omdat hij meer dan 55 liedjes voor hen schreef, waaronder de hit Mississippi. In 1973 nam ze als Sally Lane een solosingle op met de titel For you.
Ondertussen werd ze verliefd op Lou Willé die bij Ricky Rendell & The Centurions speelde. Met hem trouwde ze later. Hij kwam bij hen spelen en in 1973 voegden zich nog drie leden van de band Scum bij de meiden: drummer Theo Coumans, gitarist John Theunissen en bassist Theo Wetzels.
Aan het begin van 1975 veranderden ze de naam in Pussycat. In april brachten ze de single Mississippi uit, maar het duurde nog tot november voordat de radiozenders het nummer oppakten. Het nummer werd een wereldwijd succes en belandde in veertien landen op de nummer 1-positie. Sinds ze in 1976 haar baan bij als telefoniste bij DSM opzegde, is ze beroepsmuzikant. In de tien jaar van het bestaan bracht Pussycat 12 elpees en 18 singles uit, waarvan 22 de status van goud bereikten. Nadat de bandrecorder het in de jaren tachtig won van begeleidingsbands werden hun optredens relatief duur. Eerst probeerden ze het nog met z'n vieren (inclusief Lou) en in 1985 besloten ze Pussycat op te heffen.
Gedurende haar solocarrière bracht ze bij elkaar 8 albums uit en meer dan 30 singles. De Dutch Country Association riep haar vijf jaar achter elkaar uit tot beste countryzangeres van Nederland.
"Fantastic Stories" is haar album uit 2012

Tracklist

01. Good Times
02. As Long as You Are Mine
03. Fantasy
04. Time Slips Away
05. Never Wanna Lose
06. I´m Only Dreaming
07. Tell Me Baby
08. Like a Child
09. I Wanna Love You
10. I Can´t Get Over You
11. Time Slips Away (Version 2)
12. Dreaming of a Christmas with You

Notes
Released: 2012
Genre: Pop
Tijdsduur: 41:40

http://www63.zippyshare.com/v/7VF2e8KD/file.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten